da

Slæbækgård's Samia - JJ Samia - RDH og B-hest i dressur

Samia er en hest helt udover det sædvanlige, der arbejder utroligt let og ukompliceret under rytter. Hun har tre gode gangarter, hvor især galoppen er i særklasse. Hun er en meget smuk hest med en fantastisk udstråling. Samía er en stor pige, der trods hende høje stangmål er en meget velopdragen og let håndterbar hest, der er frisk på de opgaver og udfordringer man byder hende.

Samía blev i 2011 solgt til Grand Prix rytter Karen Helene Gjerde, JJ Horses i Norge, som vi gav lov til at omdøbe hende til JJ Samia.

I 2011 kvalificerede Samia sig både til 4 års Championatsfinalerne i Odense og til Unghestechampionatet ved DV's hingstekåring i Herning i marts 2012. Rytter var Michael Søgaard. Det blev til en fantastisk flot 7. plads i Herning, med 880 point. Bl.a. gav testrytter Jan Brink Samia 2 x 9,0 point! Vi er utroligt glade for samarbejdet med Michael Søgaard, der har gjort et imponerende stykke arbejde, med at uddanne og udvikle denne store hest.

Straks efter Herning rejste Samia til Norge, hvor hun blev redet og uddannet af hendes ejer, Karen Helene Gjerde. Se video her: http://www.youtube.com/watch?v=WpGmzdnu29s 

August 2012: JJ Samia vandt finalen i det norske 5 års championat med imponerende 85,2%. Rytter var Maik Kohlsmidt. På Ridehesten-norge.no kan man læse artiklen ''JJ Samia aller beste 5-års'': http://www.ridehesten-norge.no/Heste-nyheder/SeNyhed/?ID=8410

September 2012: JJ Samia blev kåret på fløjen i RDH ved DV's hoppekåring i Norge. På avlshesten.no citerer de dommerne sådan her:

Fløy 4-års og eldre hopper
756 JJ Samia e. Samarant/Carano/Racing Ace xx. Familien Himmelstrup i Danmark. Eier JJ Horses. RDH.

- En hoppe som er for stor, men den er fem år,  så har vi valgt å kåre den i DH fordi vi tenker at den kunne ha gått størrelsesmessig som 3-åring ettersom den nok har vokst en del siden da. Det er en fantastisk hoppe, den er så praktfull, den er høystilt, storrammet. Feminin med passe edelhetsgrad. Den har et pent hode, en passende lang og velsansatt hals, lang, skrå skulder, lang og velmarkert manke, og det er  ingen tvil om hvor salen skal ligge. Hun har en god og smidig overlinje, et langt og velformet og muskuløst kryss og god lårmuskulatur, litt rette og inntået forbein, men velformede hover. Smidig og rommelig bevegelser som er deilige og smidige. Den skritter igjennom i ryggen, travet og galoppen er noe man drømmer om å se hos en hest. Den har en balanse uten like og god albuefrihet. Vi har gitt 8 i skritt, 9 i trav og galopp.

 

Efteråret 2013: Samia har fået ny ejer - Anja du Troit der er bosat i Kenya. I 2014 er Samia ifolet med Hoftanz og i september 2014 fløj hun til Kenya, for at påbegynde hendes karriere som avlshoppe. Vi glæder os til at følge Samia og hendes afkom. Læs mere om Samia's afrikanske liv på www.malostables.com

 

September 2014: Vel ankommet til Kenya har Samia gået Advanced Test til FEI World Dressage Challange - en test som hun vandt med dagens højeste score - 70,2%. Rytter var Katja Berg. Se bare dejlig video her: www.youtube.com/watch?v9B24-w8ThP8&feature=youtu.be

 

Det Sydafrikanske ridt har, sammen med Samias stævne starter i Norge, gjort, at hun har opnået status som B-hest i dressur.

 

Slæbækgård's Samia - JJ Samia

 

Født: 2007

 

Far: Samarant

Mor: Slæbækgård's Cathía BRDH

Morfar: Carano DVE

Mormor: Sheeba H ERDS

MMF: Racing Ace XX

Samia5årsChampionat2012 2